De Zeepkistenrace is een vaste traditie geworden binnen Heinenoord en omstreken. Afgelopen editie waren er maar liefst twintig deelnemers met elk een zelfgebouwd voertuig. Het initiatief is ontstaan vanuit het Jong Oranje Comité. Zij wilden een nieuw evenement organiseren waar jong en oud aan deel kon nemen. En wat een succes bleek dat te zijn!

Al ver voor de zomervakantie zijn de bestuursleden van het Jong Oranje Comité van start gegaan met de voorbereidingen. Een dergelijk evenement organiseren is namelijk een hele klus. Locatie regelen, vergunningen aanvragen, sponsoren werven, jury formeren, parcours bedenken, etc. Met ondersteuning en hulp van een aantal bestuursleden uit het Oranjebestuur is alles goed gekomen. Het is voor iedereen elk jaar weer een enorm leerzaam project.

Op zaterdag 31 augustus gaat alweer de derde editie plaats vinden van de Zeepkistenrace. Deelnemers racen in hun zelfgemaakte kist van de Dorpsstraat in Heinenoord af richting de Hofweg. Er zijn diverse prijzen te winnen en uiteraard wordt ook de originaliteit beloond. Voorafgaand aan de race worden alle zeepkisten gecontroleerd op veiligheid en benodigde eisen door een strenge, doch rechtvaardige jury. Zo mag het voertuig onder andere geen trapondersteuning hebben en is een helm verplicht.

Deelname is gratis voor leden van Oranjevereniging Nederland en Oranje, overige deelnemers betalen 5 euro. Uiteraard is het op de dag zelf ook mogelijk om aan te melden voor zowel de race als voor het lidmaatschap. Om 13:00 worden alle zeepkisten verzameld boven aan de dijk bij restaurant ’t Land van Wale, waarna de voertuigen gecontroleerd worden. De goedgekeurde zeepkisten worden in gedeeld in categorieën en gaan vervolgens met elkaar de stijd aan om een zo snel mogelijk tijd neer te zetten. Aan de supporters is ook gedacht. Zij kunnen terecht bij de buitenbar van restaurant ’t Land van Wale. Het restaurant verkoopt ook heerlijke hamburgers voor de lekkere trek.

AANMELDEN ZEEPKISTENRACE

REGLEMENT ZEEPKISTENRACE