In 2018 heeft de Oranje Garde besloten om te stoppen met de Lampionnen optocht in Heinenoord. Dit was voor een moeilijke beslissing, zeker omdat er destijds nog geen opvolger gevonden was om hun traditie voort te zetten.

Natuurlijk vinden wij van Oranjevereniging Nederland en Oranje, dat het belangrijk is dat deze Heinenoordse traditie niet verloren gaat. Daarom heeft het bestuur besloten de organisatie van de Oranje Garde over te nemen. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers en SPONSOREN kunnen we deze traditie voortzetten.

Zaterdag 26 oktober organiseert Oranjevereniging Nederland en Oranje de eerste vernieuwde lichtjesoptocht in Heinenoord. In plaats van te voet, gaan we nu in groepen een route op de fiets afleggen. Het thema is sprookjesachtig Heinenoord en we vragen iedereen om zichzelf en zijn fiets te versieren met verlichting. (Kijk voor inspiratie HIER)

Om 18:30 verzamelen we op het parkeerterrein tegenover sporthal de Tienvoet. Uiteraard kunnen kinderen ook in kinderzitjes mee en is er ook aan de mindervalide en kinderwagens gedacht.

Langs de route zijn er diverse lokale verenigingen en ondernemingen die een kleine stop organiseren voor de deelnemers. Na de fietsronde komt iedereen samen op de parkeerplaats tegenover sporthal de Tienvoet om te kijken naar het vuurwerk. Hier is tevens een koek & zopie kraam, waar u wat lekkers kunt kopen. Dit alles wordt mede dankzij de inzet van vrijwilligers en sponsoren gratis aangeboden.

We hopen uiteraard dat u allen komt op een verlichte fiets en/of uw tuin verlicht, indien deze aan de route ligt.