Programma feestweek 2020

Ondanks dat we dit jaar in een tent zitten, kunt u hier heerlijk genieten! Gemakkelijke stoelen, diverse tafels, een kachel, bar met diverse drankjes en genoeg vermaak. Dit jaar hebben we een hele feestweek met diverse activiteiten voor jong en oud. Bent u nog geen lid? Help ons dan door lid te worden voor slechts €10,- per jaar. Dit kan door uw gegevens te mailen naar nederlandenoranje@gmail.com of via ons contactformulier die u HIER kunt vinden.

Let op, consumpties van de bar kunnen gekocht worden met munten. De foodtrucks werken met contact geld/pinnen.

Programma Heinenoord

In 2019 heeft het bestuur van Oranjevereniging ‘Nederland en Oranje’ de gok gewaagd om Koningsdag in de feesttent te vieren. De reacties vanuit de bezoekers waren zo positief en lovend dat we hier wel een vervolg op moesten geven. Mede door het enthousiasme van de bestuursleden en vrijwilligers wordt het dit jaar extra groots aangepakt. Op zaterdag 25 starten we de Oranjefeestweek met een Koningsfuif en op dinsdag 5 mei sluiten we af met de viering van 75 jaar bevrijding. In de dagen daartussen zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Alle activiteiten vinden plaats in de tent.

25 april Koningsfuif

Op zaterdag 25 april wordt de Oranjefeestweek van Heinenoord ingeluid met een Koningsfuif. DJ MilanO, 11 jaar oud, is het jongste aanstormend talent uit Heinenoord en opent het feest om 19:00. De gebroeders Bever zullen het stokje later op de avond overnemen en, net als afgelopen jaar, een spectaculaire avond verzorgen. Ze draaien muziek voor jong en oud, waarbij de voetjes wel van de vloer moeten gaan. De toegang is gratis.

27 april Koningsdagviering in de tent

Op maandag vieren we de verjaardag van Koning Willem Alexander. We hebben hier weer een feestelijk programma voor gemaakt, waarbij er voor jong en oud van alles te beleven valt. Om 12:15 wordt het foodtruck terrein geopend en kunt u hier terecht voor een lekkere hap. Het gehele programma is HIER te vinden.

09:30 Aubade
09:45 – 11:15 Oranje brunch
11:15 – 12:15 Praethuis
10:30 – 11:30 Clown Jopie
11:30 – 12:15 Oranje Garde
11:30 – 13:30 Vrijmarkt buiten
12:00 – 14:00 Knutsel frutselplein
14:00 – 17:00 Zeskamp
14:00 – 17:00 Bingo (senioren)
14:00 – 17:00 Heinenoordse tent Quiz
17:00 – 18:00 Dressed up Karaoke
19:00 – 20:00 Kids disco
20:00 Prijsuitreiking Heinenoordse tent Quiz & Zeskamp
20:00 – 23:00 Hollandse meezing avond

28 april Hoeksche Waardse Speed-Date

All you need is de Hoeksche Waardse Speed-Date in Heinenoord op dinsdag 28 april. Voor alle singles uit de Hoeksche Waard organiseren we een speed-date. Jong en oud kunnen zich opgeven om nieuwe mensen te ontmoeten en misschien wel een leuke match. Alle informatie is hier terug te lezen. Hier geef je aan wie je bent, hoe oud je bent, wat voor match je zoekt en op welk mailadres we je kunnen bereiken. Deelname kost 15 euro en hier krijg je twee consumpties voor. De tent gaat om 19:30 open en rond de klok van 20:00 klinkt de bel voor de eerste ronde.

29 april Ladies night

Een avond speciaal voor alle dames uit de Hoeksche Waard. Met diverse stands, workshops en belevingen is er voor ieder wat wils. Onder het genot van muziek kunt u genieten van het aanbod. Bij binnenkomst ontvangt u een tas, op = op, die u vervolgens bij een aantal kramen kan laten vullen. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom, toegang is gratis.

30 april Koninginnenbingo

Op donderdag 30 april vieren we Koninginnedag met onze Koninginnenbingo. Om 19:30 kunt u plaatsnemen aan één van de tafels en bingokaarten kopen. Klokslag 20:00 gaat de bingomolen draaien en worden er meerdere rondes gespeeld. Tussendoor zijn er drink en plaspauzes.

1 mei Oranje-kids-Dag

13:30 – 16:00 Oranje-Kids-Middag
Op vrijdag vanaf 13:30 organiseren de gezamenlijke kerken van Heinenoord een leuke kindermiddag met diverse activiteiten. Het beloofd een middag te worden met gezelligheid, knutselen, luisteren naar een bijbelverhaal en spelletjes. Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom om te komen!

19:00 – 21:00 Oranje-Kids-Disco
Om 19:00 uur begint de kinderdisco en kunnen de kinderen van groep 3 t/m 8 komen feesten! Dit is dezelfde disco als in Joeno alleen deze keer wordt hij gehouden in de feesttent! Er zijn, zoals altijd, dansbattles en stoelendansen! Er zijn ook snoepjes en er is drinken te koop voor de prijsjes die jullie gewend zijn. Entree is GRATIS. DJ Piet draait wat jullie willen horen. Alle hits van toen en nu kunnen worden aangevraagd. Deze avond is zonder ouders!! De kinderen zijn de baas. Ze willen wel opgehaald worden om 21:00 uur. Komen jullie ook allemaal?

21:30 – 00:00 Heinenoordse-Fris-Fuif
Om 21:30 uur gaan de deuren van de feesttent open voor de tieners! Onze eerste echte tienerdisco en we hebben er zin in! Deze disco is er voor de jeugd in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. DJ Piet draait alle hits van nu en toen. Hij draait ook verzoeknummers! Entree is GRATIS. Kom gezellig dansen/chillen/loungen met je vrienden! Er wordt deze avond geen alcohol geschonken! Meegenomen alcohol wordt in beslag genomen. Om ongeveer 0:00 uur gaan de lichten aan en wordt het weer rustig in de feesttent. Ook deze disco is zonder ouders! Kom je ook?

2 mei Da Capo voorjaarsconcert ‘Music and… 75 jaar bevrijding’

Muziekvereniging Da Capo organiseert een concert in het teken van 75 jaar bevrijding. De tent gaat open om 19:30 en om 20:00 wordt het concert gestart. Op www.bfodacapo.nl kunt u meer informatie vinden over de muziekvereniging en het programma.

3 mei Viering in de tent door de gezamenlijke kerken Heinenoord

Op zondag 3 mei zal er in de tent, op het parkeerterrein aan de Tienvoetweg te Heinenoord, een viering gehouden worden waar iedereen welkom is. Samen vieren we de vrijheid! Muziek, een mooie boodschap uit de Bijbel, tijd voor de kinderen en samen zijn, zijn een aantal van de ingrediënten van deze viering. De predikanten ds. Elzo Bijl en ds. Evert Agterhuis zullen deze viering leiden. U bent namens de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk in Heinenoord van harte uitgenodigd voor deze viering.

4 mei stille tocht

Elk jaar wordt er stilgestaan bij de mensen die gevallen zijn en nog steeds strijden voor onze vrijheid. Ook dit jaar organiseren we weer een stille tocht om dit te herdenken. Om 19:15 vertrekken we vanuit de tent richting de begraafplaats en vervolgens naar monument ‘Moeder’. In samenwerking met Museum Hoeksche Waard is er onderzoek gedaan naar de familieleden van de 10 gefusilleerde mannen en zij zullen aansluiten bij de tocht. Na afloop kunt u in de tent napraten onder het genot van een kopje koffie en/of thee. Het volledige programma kunt u HIER vinden.

5 mei Vieren bevrijdingsdag

Op dinsdag 5 mei vieren we 75 jaar bevrijding. Dit wordt gedaan middels een high-tea in de feesttent met daarnaast vermaak voor jong en oud. U kunt vooraf een kaartje kopen voor de high-tea à 2,50 euro per persoon. Deelnemers aan de high-tea mogen tussen 15:00 en 16:00, op vertoon van het kaartje, gratis Museum HW bezoeken. Indien u wilt komen genieten van de optreden die ‘Polderzangers den Driesprong’ en ‘De Waterlelies’ gaan verzorgen, bent u uiteraard ook van harte welkom. Om 13:00 gaan we van start en de toegang is gratis.