Programma feestweek 2022

Na twee jaar rekening houden met de Covid-19 pandemie lijkt het erop dat we nu in 2022 weer een normale Koningsdag hebben. Wij hebben de afgelopen twee jaar ons best gedaan om rekening houdend met alle maatregelen om toch een beetje feest te vieren. Voor ons was het genieten om te zien met hoeveel enthousiasme er vanuit huis werd meegedaan met de aangepaste festiviteiten.

Maar nu 27 april, de verjaardag van Koning Willem Alexander, gaan we het weer groots vieren. De feesttent heeft al voor een hoop mooie herinneringen gezorgd en mag ook dit jaar niet ontbreken. De feesttent zal gedurende een week het centrum zijn van onze festiviteiten voor de inwoners van de Blaaksedijk, Goidschalxoord en Heinenoord. De dorpen waar we met elkaar wonen, huilen en lachen, maar gelukkig altijd in de stemming zijn voor een gezellig feest! Voor nieuwe inwoners een prima gelegenheid om kennis te maken met het dorp en voor de mensen met meer geschiedenis in ons dorp een prima dag om oude banden aan te halen.

Een feest als Koningsdag komt er niet vanzelf en vraagt naast inspanningen van mensen ook budget voor de activiteiten. De gemeente steunt ons met enkele subsidie regelingen maar dat is helaas lang niet voldoende. Als Oranjevereniging hebben we een trouw leden bestand en die hebben we hard nodig, net als de trouwe adverteerders in onze krant. Dank voor jullie steun! Ben je nog geen lid? Help ons dan door lid te worden voor slechts €10,- per jaar. Dit via onze ledenpagina die hier te vinden is. Wil je adverteren? Laat het ons dan weten, we vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.

Programma Heinenoord

Twee jaar lang hebben we hier weer naar uitgekeken en wat zijn we blij dat we weer een programma voor het dorp neer mogen zetten. We hopen uiteraard dat jullie allemaal komen en er een groot feest van maken. De lokatie van de feesttent is hier terug te vinden.

Dinsdag 26 april Koningsfuif

Op dinsdag 26 april wordt de Oranjefeestweek van Heinenoord ingeluid met de Nacht van oranje. De gebroeders Bever gaan, net als in 2019, voor een spectaculaire avond zorgen. Ze draaien muziek voor jong en oud, waarbij de voetjes wel van de vloer moeten gaan.

Om 20:00 gaat de feesttent open en om 00:30 gaat de muziek uit. De toegang is gratis.

Woensdag 27 april Koningsdag

Op woensdag vieren we de verjaardag van Koning Willem Alexander. We hebben hier weer een feestelijk programma voor gemaakt, waarbij er voor jong en oud van alles te beleven valt. Om 12:00 wordt het foodtruck terrein geopend en kunt u hier terecht voor een lekkere hap. (Let op, hier kan je niet met onze festival munten betalen.)

Het uitgebreide programma is HIER te vinden.

10:00 – 11:00 Super (kater) ontbijt
10:30 – 11:30 Clown Jopie
11:00 – 12:00 Praethuis
11:30 – 13:00 Knutsel frutselplein
12:00 – 23:00 Foodtruck festival
Hele dag Rad van avontuur
14:00 – 17:00 Zeskamp
14:00 – 17:00 De alleskunner van Heinenoord
15:00 – 16:00 Optreden koor
17:00 – 18:00 Dressed up Karaoke
19:00 – 20:00 Kids disco
20:00 Prijsuitreiking Zeskamp & De alleskunner van Heinenoord
20:00 – 23:00 Hollandse meezing avond

Vrijdag 29 april Bingo & Koningsmaal

15:00 – 18:00 – Senioren bingo
Vanaf 15.00 uur starten wij met een muzikaal optreden en vanaf 15.30 uur zullen de bingoballen gaan rollen. Wij spelen 4 rondes. Halverwege en na de bingo zullen wij nog een keer getrakteerd worden op een muzikaal optreden. De bingo zal tot ongeveer 18.00 uur duren.

Komt u uit Heinenoord en is het vervoer naar de tent voor u een probleem? Laat het ons dan even weten via nederlandenoranje@gmail.com, dan kijken wij voor een oplossing.

De bingoboekjes zijn in onze feesttent verkrijgbaar en kosten € 7,50 voor 4 rondes. Het is mogelijk om een extra boekje te kopen voor € 2.50. Op vertoon van uw lidmaatschapskaartje krijgt u 1 bingo boekje voor de middag OF de avond van ons.

18:00 – 19:00 – Koningsmaal door restaurant ’t Land van Wale
Om 18.00 uur schuiven wij de bingomolen voor een uurtje aan de kant. Wij serveren dan een Koningsmaal, verzorgd door ‘t Land van Wale. De maaltijd kost € 15,-. U kunt zich hiervoor opgeven via nederlandenoranje@gmail.com of door te kiezen voor Koningsmaal op ons contactformulier. Op Koningsdag is het ook mogelijk aan te melden bij de muntverkoop in de tent. Wat er op het menu staat is nog een verrassing, maar smaken zal het vast en zeker!!

19:00 – 23:00 – Familie bingo
’s Avonds zullen de bingoballen opnieuw gaan rollen. Dan organiseren wij een familie bingo, waarbij jong en oud van harte welkom zijn om onder het genot van een drankje 4 rondes bingo te spelen.

De bingoboekjes zijn in onze feesttent verkrijgbaar en kosten € 7,50 voor 4 rondes. Het is mogelijk om een extra boekje te kopen voor € 2.50. Op vertoon van het lidmaatschapskaartje krijg je 1 bingo boekje voor de middag OF de avond van ons.

Zaterdag 30 april Da Capo voorjaarsconcert ‘Music and… On the road again’

Hier hebben we twee jaar naar uitgekeken! De leden en dirigent van muziekvereniging Da Capo hebben er zin in, na een lange periode van stilte wordt er weer elke week gerepeteerd in De Tienvoet in Heinenoord. Doel van de repetities: een geweldig inhaalconcert op zaterdagavond 30 april aanstaande!

“We zien er echt naar uit om weer voor publiek te spelen. We hebben er vanwege de strenge lockdown-maatregelen lang op moeten wachten, maar nu is het bijna zover. Het is daarbij vooral leuk dat de gezamenlijke plannen die wij twee jaar geleden met de Oranjevereniging in Heinenoord maakten, nu in de praktijk worden gebracht. Oorspronkelijk bedachten wij in 2020 om onder andere met een feestelijk concert, 75 jaar bevrijding groots te vieren. Dat van uitstel geen afstel komt blijkt nu: op 30 april geven wij ons voorjaarsconcert in de feesttent die de Oranjevereniging plaatst. Ons MUSIC AND… voorjaarsconcert gaat er in 2022 weer van komen! En iedereen die ons kent en onze voorjaarsconcerten bezoekt weet dat met het MUSIC AND…thema er een avond vol gezelligheid en sfeervolle muziek op het programma staat.”

MUSIC AND…On the road again!
“Het thema voor het voorjaarsconcert was snel bedacht: we ervaren met zijn allen weer meer vrijheid, we mogen weer op pad. Om elkaar te ontmoeten en misschien zelfs weer naar het buitenland met vakantie te gaan. Al blijft dit laatste nog wel afhankelijk van maatregelen. Op 30 april gelden deze reismaatregelen niet! We halen de wereld gewoon naar Heinenoord met muziek uit Italië, Spanje, Latijns-Amerika en ook Hollandse meezingers zullen niet ontbreken. Kortom: samen met artiesten Muriel te Loo en Alex de Meij wordt MUSIC AND…On the road again een muzikaal feestje.

Het concert op zaterdag 30 april begint om 20.00 uur en vindt plaats in de feesttent op het terrein tegenover De Tienvoet, Tientvoet 1 in Heinenoord. De tent is vanaf 19.30 uur toegankelijk voor publiek en de toegang is € 10,-. Kaarten kunnen al worden besteld via info@bfodacapo.nl of zijn op de avond zelf te koop (contant betalen). Graag tot ziens bij MUSIC AND..On the road again, the life I love is making music with my friends!

Na het concert kunt u bij de bar nakletsen. De feesttent sluit om 23:00.

Zondag 1 mei Kerkdienst

De Gereformeerde kerk en Hervormde kerk organiseren in de evenemententent tegenover sporthal De Tienvoet een kerkdienst. Om 13:30 start de dienst met het thema: Bevrijdingsdag en Herdenking. Muzikale begeleiding muziekgroep van de ‘Zondagavondzang’.

Na de dienst is er gelegenheid om met elkaar koffie en thee te drinken en met elkaar na te praten over onder andere deze dienst. De collectie is bestemd voor ‘Noodhulp Oekraïne’.

Woensdag 4 mei stille tocht

Elk jaar wordt er stilgestaan bij de mensen die gevallen zijn en nog steeds strijden voor onze vrijheid. Ook dit jaar organiseren we weer een stille tocht om dit te herdenken. Om 19:15 vertrekken we vanuit de Tienvoet richting de begraafplaats en vervolgens naar monument ‘Moeder’. Na afloop kunt u in de Tienvoet napraten onder het genot van een kopje koffie en/of thee. Het volledige programma kunt u HIER vinden.