Het was stiekem best wel weer spannend om een leuk programma voor Koningsdag 2021 neer te zetten. Na diverse overleggen met het bestuur, andere Oranjeverenigingen en Gemeente Hoeksche Waard hebben we het onderstaande programma gemaakt. We hopen dat we weer op jullie deelname kunnen rekenen!

p.s. mochten jullie ons willen steunen, wordt dan lid van onze Oranjevereniging via deze link.

De Alleskunner van Heinenoord

Nieuw dit jaar is “De Alleskunners van Heinenoord“. Geef je met huisgenoten, vrienden, sportmaatjes of wie dan ook op als team voor de challenge van het jaar! Op dinsdag 27 april, vanaf 12:00, krijg je via WhatsApp verschillende opdrachten door die je met je team of iemand van je team gaat volbrengen. Dit kunnen fysieke of mentale opdrachten zijn. Je kan het zo gek niet verzinnen. Sommige opdrachten gaan op tijd, andere gaan om creativiteit. Voor deze opdrachten krijg je punten. Op 5 mei worden de winnaars bekend gemaakt via Facebook, Instagram en deze website.

Opgeven kan door een mail te sturen naar nederlandenoranje@gmail.com met daarin je teamnaam en het mobiele nummer waarop jullie de hele middag te bereiken zijn.

De Oranje-autopuzzeltocht

De Oranje-autopuzzeltocht is een leuke en leerzame tocht door de Hoeksche Waard. De puzzeltocht is hier te downloaden. Verzamel de antwoorden op de vragen en ontdek gelijk hoe mooi onze gemeente is.

Je krijgt als mooist versierde auto extra punten. De foto’s zullen we dan op onze facebook en website voorbij laten komen. Deze puzzeltocht kunnen jullie op Koningsdag rijden, maar mag ook op een andere dag gereden worden. Op 5 mei zullen we de winnaar(s) bekend maken via onze social media kanalen.

Als extra uitdaging verwachten wij wel dat jullie de auto een mooi oranje tintje zullen geven en het bewijs te mailen naar nederlandenoranje@gmail.com. Maak ook een foto van jullie auto op één van de plekken die in de puzzeltocht staat aan gegeven, want we willen natuurlijk wel bewijs! Ook de antwoorden kunt u per mail naar ons sturen. Deelnemen voor prijzen kan tot en met 30 april.

Heinenoordse puzzel-speurtocht

Dat Heinenoord naast een mooi dorp, ook een mooie omgeving heeft hoeven we jullie vast niet meer te vertellen. Toch hebben we iets leuks bedacht om jullie een sightseeing te geven van de prachtige plekjes. Op de kaart, hier te downloaden of gratis op te halen bij cafetaria ’t Hoekie en Buurtsuper Nelemans, zijn nummers te vinden. Bij deze nummers horen vragen die op de achterkant te vinden zijn. Als alle antwoorden verzameld zijn, dan kan er een zin gevormd worden. Het leuke aan deze puzzeltocht is dat je hem in de week voor en na Koningsdag ook kunt doen. Mooie reden om met lekker weer een ommetje te maken.

Ook hier is weer een leuke prijs voor te winnen. Hoe? Stuur het gevonden antwoord voor 30 april naar nederlandenoranje@gmail.com. Op 5 mei maken wij bekend via onze website en social media kanalen (Facebook & Instagram) wie de winnaar is.

Hoeksche Waardse huiskamer quiz 2021

Na het succes van vorig jaar is er, met dank aan Dorpsvereniging Filopopers uit Nieuw-Beijerland, weer een ware huiskamerquiz! Het puzzelboek bevat diverse vragen, opdrachten, puzzels en hersenkrakers. Ook dit jaar zijn er puzzels en kleurplaten voor de jongere deelnemers.

Het boekwerk kan op 27 april opgehaald worden om 10:30 en moet uiterlijk om 17:00 ingeleverd zijn. De winnaar(s) worden op 5 mei bekend gemaakt via onze website en social media kanalen (Facebook & Instagram). Vergeet ons dus niet te volgen.

Kortom vorm een team en meld je aan door je teamnaam te sturen naar nederlandenoranje@gmail.com. Let op er zijn 50 quiz boeken beschikbaar, dus meld je snel aan!

Online bingo

Natuurlijk kan een online bingo niet ontbreken in ons programma. We starten om 19.00 uur met de 1e van 5 rondes. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen. De gewonnen prijzen zullen al tijdens de bingo bij u thuis worden gebracht!

Deelname aan de bingo is gratis. U kunt deelnemen aan de bingo als u in Heinenoord, Goidschalxoord, aan Blaaksedijk West, Oost of aan de Mollekade woont. Aanmelden kan tot 20 april door een mail te sturen naar nederlandenoranje@gmail.com met vermelding van uw naam en adres. 

U krijgt voor aanvang een mail met daarin een link, zodat u mee kunt spelen via Zoom (ivm het aantal aanmeldingen is er gekozen om geen gebruik te maken van Microsoft Teams maar Zoom). U krijgt 1 set bingokaarten per adres. De bingokaarten zullen in de week voor Koningsdag bij u thuis worden bezorgd.

Luxe oranje borrelbox

Speciaal voor deze feestelijke dag is er in samenwerking met restaurant ‘t Land van Wale een speciale luxe oranjeborrelbox samengesteld. De box bevat diverse koude hapjes voor twee personen. De bestuursleden van de Oranjevereniging zullen de box(en) op Koningsdag bij u thuis bezorgen.

De box is voor €27,50 te bestellen tot en met 20 april via info@landvanwale.nl, door te bellen naar 0186-601745 of stuur een WhatsApp bericht naar 06-51201605.

De activiteiten worden nog aangevuld zodra alle informatie aanwezig is.

Deelname aan de activiteiten is gratis, tenzij anders vermeld. Houdt het netjes en wees voorzichtig! De huidige maatregelen zijn niet voor niets, dus wees voorzichtig en denk aan elkaar. Deelname geschiedt geheel op eigen risico. Oranjevereniging Nederland en Oranje is niet aansprakelijk voor ongevallen c.q. schade tijdens de activiteit.