9:30 uur – Aubade
De officiële start van Koningsdag 2020. Gezamenlijk zingen we het Wilhelmus en hijsen we de vlag.

9:45 – 11:15 uur – Buurtsuper-brunch
We kunnen de dag pas echt goed beginnen met een gevulde maag. Daarom hebben we Buurtsuper Nelemans bereid gevonden om ons te helpen met een heerlijk Buurtsuper-brunch. Het buffet wordt om 10:15 geopend. Je kunt deelnemen aan deze gezellige opening van de dag door een kaartje te kopen bij Buurtsuper Nelemans. De kosten zijn € 2,50 p.p.

10:30 – 11:30 uur – Clown Jopie
Traditiegetrouw komt Clown Jopie samen met Tante Angelique weer een spetterend optreden geven. Ook dit jaar zal dit plaats vinden in de feesttent. Ook aan de (groot)ouders en verzorgers is gedacht, zij kunnen namelijk genieten van de buurtsuper-brunch en het Praethuis. Let wel op dat de stoelen bedoeld zijn voor de kinderen, zodat zij kunnen genieten van Clown Jopie.

11:00 – 12:00 uur – Praethuis
Het is weer tijd om bij te kletsen met vrienden en bekenden onder genot van een lekkere bak koffie, thee of limonade met een lekkere oranje tompouce tijdens ons Praethuis.

11:30 – 13:30 uur – Vrijmarkt buiten
Dit jaar is er weer ruimte voor de vrijmarkt. Op het buitenterrein is een gedeelte afgezet waar je van harte welkom bent om spulletjes te verkopen. We willen wel vragen om alleen op de aangegeven plek
plaats te nemen en de boel na afloop ook netjes en opgeruimd achter te laten.

11:30 – 12:15 uur – Slagwerkgroep Oranje Garde

12:00 – 14:00 uur – Knutsel frutsel plein
Alle kinderen kunnen weer naar hartelust knutselen bij de knutselfrutsel tafels! Creaties van koetsjes tot aan kroontjes kunnen gemaakt worden. Deelname is gratis! Dit jaar gaan we met alle kinderen een groot vrijdheidsschilderij maken die we vervolgens gaan overhandigen aan gemeente Hoeksche Waard! Kom je ook jouw vrijheidstekening maken

12:15 – 23:00 uur Foodtruck festival
Na het succes van vorig jaar, konden de foodtrucks dit jaar niet ontbreken. Net als afgelopen jaar kunt u op het buiten terrein terecht voor een lekkere snack.

12:20 uur – Doortocht Hoeksche Waardse Truckers
Verschillende vrachtwagens zullen de dijk passeren met verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Zij rijden door onze gemeente via de Goidschalxoordsedijk, de Dorpsstraat en de Blaaksedijk.

14:00 – 17:00 uur – Zeskamp
Ook dit jaar hebben we weer een spectaculaire zeskamp met een survivalbaan en diversen leuke spelletjes! Vanaf 10 uur kan je jouw team inschrijven bij de kassa in de tent. Daar liggen formulieren klaar. De inschrijving sluit om 13:30 uur. Ben je alleen en wil je toch meedoen dan proberen wij een groep te maken voor je! Meld je bij ons aan! Om 14:00 uur begint de zeskamp en moeten alle teams zich buiten verzamelen! De groep die de meeste punten heeft behaald krijgt een prijsje. Deze wordt uitgereikt bij de prijsuitreiking van de tentquiz. Doe je mee?

14:00 – 17:00 uur – Senioren bingo
Op koningsdag wordt er weer de traditionele bingo gehouden in de feesttent. We beginnen om 14.00 en zal tot ongeveer 17.00 duren. Het wordt een ouderwets gezellige bingo met mooie prijzen en natuurlijk het lekkere blokje kaas of plakje worst! De leden van de Oranjevereniging krijgen op vertoon van lidmaatschap het eerste bingo boekje gratis. Ook krijgt u op vertoon van uw lidmaatschap een gratis drankje tijdens de Oranjefeestweek. Als u geen lid bent dan kost een bingo boekje €10,- en een tweede boekje €5,-. We draaien 5 rondes van 3 prijzen. Tijdens de pauze kunt u genieten van het ‘Rad van avontuur’ en gezellige muziek.

14:00 – 17:00 uur – Heinenoordse Tent Quiz
Daar is hij weer: de strijd der titanen! Na het succes van vorig jaar is het tijd om te kijken of jullie klaar zijn voor de tweede editie van de Heinenoordse Tent Quiz. Elk team ontvangt een werkboek en heeft tot 17:00 de tijd om zoveel mogelijk opdrachten te voltooien. Om 20:00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt en die ontvangt van de organisatie € 50,- aan consumptiemunten. Wil je kans maken om die te winnen? Vorm dan een team van minimaal vier en maximaal tien personen. Opgeven kan via de website, mail of op de dag zelf. Let op er is een plek voor maximaal twaalf teams, dus geef je snel op! Deelname is gratis!

17:00 – 18:00 uur – Dressed up Karaoke
Droom je al jaren van je ontdekking als popster, zing je de tegels van de muur in je douche maar kun je de tekst niet onthouden, dan is dit je kans. Dit jaar geen talentenjacht, maar een echte Dressed up Karaoke. Lekker ongegeneerd meebrullen op Hollandse meezingers of uit je dak gaan met je favoriete nummer. Het kan allemaal tijdens Dressed up Karaoke. Daag je vrienden uit om mee te doen. Mee doen is gratis en onbetaalbaar. Meld je om 17:00 bij het podium met het nummer dat jij wilt zingen/playbacken.

19:00 – 20:00 uur – Kinderdisco
Om 19:00 uur trappen we af met DJ Piet. De kinderdisco is voor de kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Ouders zijn welkom om mee te doen. Zoals het gaat bij de kinderdisco ontbreken de dansbattles en stoelendans niet! Trek je dansschoenen aan en kom gezellig dansen. Om 20:00 uur stopt de kinderdisco en start de Hollandse meezingavond!

20:00 uur – Prijsuitreiking Zeskamp & Heinenoordse Tent Quiz

20:00 – 23:00 uur – Hollandse avond met Justray
Het is dan misschien wel maandagavond, maar Koningsdag moet je wel in stijl afsluiten. Dit jaar hebben we voor het eerst een Hollandse avond in de feesttent. Justray komt vanuit de Nacht van Oranje in Ahoy door, naar ons pittoreske Heinenoord. Hij zal diverse Nederlandse hits zingen en Koningsdag feestelijk afsluiten. Kortom… daar moet je dus echt bij zijn! Entree is gratis.