De Zeepkistenrace is een vaste traditie geworden binnen Heinenoord en omstreken. Afgelopen editie waren er maar liefst twintig deelnemers met elk een zelfgebouwd voertuig. Het initiatief is ontstaan vanuit het Jong Oranje Comité. Zij wilden een nieuw evenement organiseren waar jong en oud aan deel kon nemen. En wat een succes bleek dat te zijn!

Al ver voor de zomervakantie zijn de bestuursleden van het Jong Oranje Comité van start gegaan met de voorbereidingen. Een dergelijk evenement organiseren is namelijk een hele klus. Locatie regelen, vergunningen aanvragen, sponsoren werven, jury formeren, parcours bedenken, etc. Met ondersteuning en hulp van een aantal bestuursleden uit het Oranjebestuur is alles goed gekomen. Het is voor iedereen elk jaar weer een enorm leerzaam project.

Voorafgaand aan de race zijn alle zeepkisten gecontroleerd op veiligheid en benodigde eisen door een strenge, doch rechtvaardige jury. Op de dijk aan de Hofweg (voor de ingang van restaurant ’t Land van Wale) werd een parcours aangelegd voorzien van strobalen en obstakels. Om het spannender te maken, was het parcours voorzien van een starthelling en drempel op de weg naar beneden. De deelnemers werden vervolgens ingedeeld in categorieën en gingen de strijd met elkaar aan. Uiteraard was er ook weer een heel mooie prijs te winnen voor originaliteit.

Zaterdag 31 augustus 2019 staat de Zeepkistenrace weer op onze agenda. We hopen dat u allen de deelnemers weer komt aanmoedigen of uiteraard zelf aan de klus gaat om een eigen zeepkist te maken. Ook jongeren/volwassenen die mee willen helpen met de organisatie zijn van harte welkom!