Programma feestweek 2020

Ondanks dat we dit jaar in een tent zitten, kunt u hier heerlijk genieten! Gemakkelijke stoelen, diverse tafels, een kachel, bar met diverse drankjes en genoeg vermaak. Dit jaar hebben we een hele feestweek met diverse activiteiten voor jong en oud. Bent u nog geen lid? Help ons dan door lid te worden voor slechts €10,- per jaar. Dit kan door uw gegevens te mailen naar nederlandenoranje@gmail.com of via ons contactformulier die u HIER kunt vinden.

Let op, consumpties van de bar kunnen gekocht worden met munten. De foodtrucks werken met contact geld/pinnen.

Programma Heinenoord
In 2019 heeft het bestuur van Oranjevereniging ‘Nederland en Oranje’ de gok gewaagd om Koningsdag in de feesttent te vieren. De reacties vanuit de bezoekers waren zo positief en lovend dat we hier wel een vervolg op moesten geven. Mede door het enthousiasme van de bestuursleden en vrijwilligers wordt het dit jaar extra groots aangepakt. Op zaterdag 25 starten we de Oranjefeestweek met een Koningsfuif en op dinsdag 5 mei sluiten we af met de viering van 75 jaar bevrijding. In de dagen daartussen zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Alle activiteiten vinden plaats in de tent.

25 april Koningsfuif
Op zaterdag 25 april wordt de Oranjefeestweek van Heinenoord ingeluid met een Koningsfuif. DJ MilanO, 11 jaar oud, is het jongste aanstormend talent uit Heinenoord en opent het feest om 19:00. De gebroeders Bever zullen het stokje later op de avond overnemen en, net als afgelopen jaar, een spectaculaire avond verzorgen. Ze draaien muziek voor jong en oud, waarbij de voetjes wel van de vloer moeten gaan. De toegang is gratis.

27 april Koningsdagviering in de tent
Op maandag vieren we de verjaardag van Koning Willem Alexander. We hebben hier weer een feestelijk programma voor gemaakt, waarbij er voor jong en oud van alles te beleven valt. Om 12:15 wordt het foodtruck terrein geopend en kunt u hier terecht voor een lekkere hap.

10:00 Aubade
10:15 – 11:15 Oranje brunch
11:15 – 12:15 Praethuis
10:30 – 11:30 Clown Jopie
11:30 – 12:15 Surprise act
11:30 – 13:30 Vrijmarkt buiten
12:00 – 14:00 Knutsel frutselplein
14:00 – 17:00 Zeskamp
14:00 – 17:00 Bingo (senioren)
14:00 – 17:00 Heinenoordse tent Quiz
15:00 Shantykoor
16:00 Shantykoor
17:00 – 18:00 Dressed up Karaoke
19:00 – 20:00 Kids disco
20:00 Prijsuitreiking Heinenoordse tent Quiz
20:00 – 23:00 Hollandse meezing avond

28 april Hoeksche Waardse Speed-Date
All you need is de Hoeksche Waardse Speed-Date in Heinenoord op dinsdag 28 april. Voor alle singles uit de Hoeksche Waard organiseren we een speed-date. Jong en oud kunnen zich opgeven om nieuwe mensen te ontmoeten en misschien wel een leuke match. Om deel te kunnen nemen kan je vooraf op onze website (pagina is nog in de maak) aanmelden. Hier geef je aan wie je bent, hoe oud je bent, wat voor match je zoekt en op welk mailadres we je kunnen bereiken. Deelname kost 15 euro en hier krijg je twee consumpties voor. De tent gaat om 19:30 open en rond de klok van 20:00 klinkt de bel voor de eerste ronde. Meer informatie over de avond volgt.

29 april Ladies night
Een avond speciaal voor alle dames uit de Hoeksche Waard. Met diverse stands, workshops en belevingen is er voor ieder wat wils. Onder het genot van muziek kunt u genieten van het aanbod. Bij binnenkomst ontvangt u een tas, op = op, die u vervolgens bij een aantal kramen kan laten vullen. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom, toegang is gratis.

30 april Koninginnenbingo
TBT! Op donderdag 30 april vieren we Koninginnedag met onze Koninginnenbingo. Om 19:30 kunt u plaatsnemen aan één van de tafels en bingokaarten kopen. Klokslag 20:00 gaat de bingomolen draaien en worden er meerdere rondes gespeeld. Tussendoor zijn er drink en plaspauzes.

1 mei Oranje-kids-party
Op vrijdag vanaf 13:30 organiseren de gezamenlijke kerken van Heinenoord een leuke kindermiddag met diverse activiteiten. Het beloofd een middag te worden met gezelligheid, knutselen, luisteren naar een bijbelverhaal en spelletjes. Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom om te komen! Vanaf 17:30 uur begint de Joeno kids swingdisco. Deze disco is voor alle kinderen t/m groep 8. Er worden verschillende spelletjes zoals stoelendans gehouden. De disco stopt om 19:30 uur. Vanaf 20:00 uur trappen we “De Oranjefuif” voor jeugd tussen 12 en 17 jaar af. Dit allemaal gebeurd in onze feesttent! DJ Piet is in da house om iedereen te laten swingen! Verzoekplaatjes mogen aangevraagd worden.

2 mei Da Capo voorjaarsconcert ‘Music and… 75 jaar bevrijding’
Muziekvereniging Da Capo organiseert een concert in het teken van 75 jaar bevrijding. De tent gaat open om 19:30 en om 20:00 wordt het concert gestart. Op www.bfodacapo.nl kunt u meer informatie vinden over de muziekvereniging en het programma.

3 mei Kerkdienst
De gezamenlijke kerken van Heinenoord zullen op zondag 3 mei een kerkdienst verzorgen in de tent. Om 11:00 start de dienst met als thema ‘Samen vieren we de vrijheid!’.

4 mei stille tocht
Elk jaar wordt er stilgestaan bij de mensen die gevallen zijn en nog steeds strijden voor onze vrijheid. Ook dit jaar organiseren we weer een stille tocht om dit te herdenken. Om 19:15 vertrekken we vanuit de tent richting de begraafplaats en vervolgens naar monument ‘Moeder’. In samenwerking met Museum Hoeksche Waard is er onderzoek gedaan naar de familieleden van de 10 gefusilleerde mannen en zij zullen aansluiten bij de tocht. Na afloop kunt u in de tent napraten onder het genot van een kopje koffie en/of thee.

5 mei Vieren bevrijdingsdag
Op dinsdag 5 mei vieren we 75 jaar bevrijding. Dit wordt gedaan middels een high-tea in de feesttent met daarnaast vermaak voor jong en oud. U kunt vooraf een kaartje kopen voor de high-tea à 2,50 euro per persoon. Op www.nederlandenoranje.nl kunt u t.z.t. vinden waar de kaartjes te koop zijn. Indien u alleen voor het vermaak wilt komen, bent u uiteraard ook van harte welkom. Om 13:00 gaan we van start en de toegang is gratis.