Programma Koningsdag 2019

Ondanks dat we dit jaar in een tent zitten, kunt u hier heerlijk genieten! Gemakkelijke stoelen, diverse tafels, een kachel, bar met diverse drankjes en genoeg vermaak. Let op, consumpties van de bar kunnen gekocht worden met munten. De foodtrucks werken met contact geld/pinnen.

Vrijdag 26 april 

16.30 – 18.00: SENIORENBINGO Op vrijdag 26 april starten we om 16.30 uur met een seniorenbingo. Dit zullen twee ronden worden met vier prachtige prijzen per ronde. De bingo kost € 5,- voor twee bingokaarten. Een extra setje kost € 2,50. De bingoboekjes zijn die middag in de feesttent te verkrijgen.

18.00 – 19.00: VORSTENKOST Om 18.00 uur wordt er een koningsmaal geserveerd. Een heerlijk driegangendiner verzorgd door restaurant ’t Land van Wale. Senioren, maar ook mensen van alle andere leeftijden mogen bij dit koningsmaal aanschuiven.

Kaartjes voor het koningsmaal kosten €15,- en zijn te koop bij Happy Flowers, Emmastraat 12 in Heinenoord. Er is een beperkte hoeveelheid kaarten, dus wees er snel bij. OP = OP

19.00 – 23.00: BINGO (alle leeftijden) Na dit heerlijke diner starten we met de bingoavond voor iedereen en net als voorgaande jaren wordt dit gepresenteerd door het vertrouwde gezicht Mariëlle Schouwink.
Een boekje met vijf spelletjes kost € 10,- en een extra boekje kost € 5,-.
Per spelletje zijn er vier schitterende prijzen te winnen. De bingoboekjes zijn die avond in de feesttent te verkrijgen.
Opties voor korting op vertoon van uw lidmaatschapskaartje:
Seniorenbingo: een setje van twee bingokaarten voor de seniorenbingo + twee drankjes
of
Avondbingo: een boekje van vijf bingokaarten voor de avondbingo.

POLDERZANGERS DEN DRIESPONG De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door Polderzangers Den Driespong. Gedurende de avond zullen zij diverse optreden geven om in de feeststemming te komen.

Zaterdag 27 april 

09.30: AFTRAP KONINGSDAG de officiële start van Koningsdag 2019 met het Wilhelmus en vlaghijsen.

09.45 – 10.45: ATTENT-ONTBIJT we kunnen de dag pas echt goed beginnen met een gevulde maag. Daarom hebben we de Attent bereid gevonden om ons te helpen met een heerlijk Attent-ontbijt. We beginnen met het ontbijt om 9:45 uur. Je kunt deelnemen aan deze gezellige opening van de dag door je op te geven bij de Attent.
De kosten zijn € 2,50 p.p.

10.00 – 11.00: CLOWN JOPIE en TANTE ANGELIQUE Traditiegetrouw komt Clown Jopie samen met Tante Angelique weer een spetterend optreden geven. Dit keer in onze enige echte feesttent. Zorg dus dat je er op tijd bij bent! Ook aan de (groot)ouders en verzorgers is gedacht, zij kunnen namelijk genieten van het Attent-ontbijt en het Praethuis.

11.00 – 12.00: PRAETHUIS Onder het genot van een kopje koffie of thee en een heerlijke tompouce van bakkerij Voordijk bijkletsen. Wat wilt u nog meer?

11.00 – 11.30: KONINKLIJKE MODESHOW Wie mag zichzelf Koning en Koningin van Heinenoord noemen voor een hele dag? Trek je mooiste jurk aan of ga strak in het pak. Creativiteit en een eigen stijl worden gewaardeerd. Meld je om 11:00 uur in de tent en wie weet ben jij de nieuwe Willem-Alexander of Máxima.

12.00 – 14.30: KNUTSEL FRUTSEL PLEIN We hebben dan een aantal knutsels klaarliggen waar de kinderen zich op kunnen uitleven. Dit is geheel gratis. Dit jaar hebben we daar ook een challenge aan toegevoegd en wel het ‘Heinenoords Wereldrecord slinger maken’. We proberen dan een zo lang mogelijke slinger te maken van papier. Het zou natuurlijk geweldig zijn als we daarmee in de krant zouden komen! Kom gezellig kijken en laat je creatieve geest los!

12.00 – 23.00: FOODTRUCK FESTIVAL Tijdens zo’n leuk dag- en avondprogramma wil je natuurlijk niet meer naar huis. Met drie leuke foodtrucks die voor de feesttent staan is alles aanwezig om in de feeststemming te blijven.

Rollend Genieten – in een oude paardentrailer worden heerlijke producten verkocht die vers gerookt worden in een rookoven. Geniet van verse en zelf bereidde producten, zoals:
– smoked pork belly 
– pulled pork & chicken  
– smoked ham
– American hotdog 
– smoked American burger 
– gepofte/smoked aardappel 
Kripik – ‘Indisch eten met een twist’ wordt geserveerd vanuit een bakbrommer. Geniet van de heerlijke verse Indonesische specialiteiten van Warung Kripik, zoals:
– soto soup
– gado gado
– saté- kip
– vegetarische loempia’s
– voor de zoet-liefhebbers is er gebakken banaan
What’s Tomorrow Food – met een enthousiast team serveert What’s Tomorrow Food vers bereidde gerechten uit een crunchy caravan. Kom lekker smikkelen van:
– verse mosselen
– pasta met vis
– versgesneden frietjes
– visburgers

12.00 – 18.00: HEINENOORD KAMPIOENSCHAP SPIJKERBROEKHANGEN Blijf jij het langste hangen? Doe gratis mee en maak kans op een broek van werkspijkerbroek.nl

12.20: DOORTOCHT ’HOEKSCHE WAARDSE TRUCKERS’  Verschillende vrachtwagens zullen de dijk passeren met verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Zij rijden door onze gemeente via de Goidschalxoordsedijk, de Dorpsstraat en de Blaaksedijk.

13.00 – 15.00: ZESKAMP Koningsdag nieuwe stijl maar toch met de vertrouwde zeskamp, want wat zou een koningsdagviering zijn zonder een zeskamp? We zullen dit jaar de zeskamp houden in de buitenlucht en we hebben superleuke spellen uitgezocht. Kun je tegen een stootje, ben je een teamspeler en wil je graag winnen? Geef je dan op voor de zeskamp! Stel een team samen van zes deelnemers en verzin een naam, geef je vooraf of op de dag zelf op bij de organisatie of via het formulier op de website.

Minimale leeftijd om deel te nemen is acht jaar en ben je ouder dan veertien dan mag je niet meer meedoen. Natuurlijk mag je dan wel meehelpen met de organisatie van de zeskamp.

13.00 – 13.30: ORANJE GARDE De Oranje Garde zal ons dit jaar verrassen met een muzikaal optreden. Helaas hebben wij dit jaar afscheid moeten nemen van de ochtendoptocht door het dorp door het teruglopend aantal deelnemers voorgaande jaren en om nieuwe invulling te geven aan Koningsdag 2019.

Wij willen de Oranje Garde hierbij hartelijk danken voor de prettige samenwerking tijdens die prachtige muzikale optochten door ons mooie Heinenoord.

15.00 – 16.30: HEINENOORDSE TENT QUIZZZ Terug van weggeweest: de strijd der titanen! Na het succes van ‘Ik hou van Heinenoord’ vonden we het tijd worden voor een nieuw onderdeel. Elke groep ontvangt een werkboek en heeft tot 16:30 uur de tijd om zoveel mogelijk opdrachten te voltooien.

Om 20:00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt en die ontvangt van de organisatie € 50,- aan consumptiemunten. Wil je kans maken om die te winnen? Maak dan een team van minimaal vier en maximaal tien personen. Opgeven kan via de website, mail of op de dag zelf. Let op er is een plek voor maximaal twaalf groepen, dus geef je snel op! Deelname is gratis!

16.30 – 18.00: DRESSED UP KARAOKE Droom je al jaren van je ontdekking als popster, zing je de tegels van de muur in je douche maar kun je de tekst niet onthouden, dan is dit je kans. Dit jaar geen talentenjacht, maar een echte Dressed up Karaoke. Lekker ongegeneerd meebrullen op Hollandse meezingers of uit je dak gaan met je favoriete nummer. Het kan allemaal tijdens Dressed up Karaoke. De deelnemer die het beste zijn of haar nummer uitvoert, kan rekenen op een mooie prijs. Kom je verkleed als je favoriete artiest dan is er voor jou een gegarandeerde plek in de Wall of Fame Heinenoord (geldt ook voor je bandleden). Daag je vrienden uit om mee te doen. Inschrijven is gratis, meedoen is onbetaalbaar, geef wel even door welk nummer je wilt doen.

***************************************

19.00 – 20.00: KINDERDISCO Een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert sinds enkele jaren een kinderdisco in Joeno. Om de zes weken is het feest voor alle kinderen uit groep 3 tot 8 woonachtig in Heinenoord, Goidschalxoord en Blaaksedijk. Elke disco heeft zijn eigen thema, maar ook leuke prijzen en spelletjes. Speciaal voor Koningsdag gaan we de disco organiseren in de feesttent. Toegang is gratis en lekkers is aan de bar te koop.

20.00: PRIJSUITREIKING HEINENOORDSE TENT QUIZ

20.00 – 00.00 uur: KNALFUIF Een feest op Koningsdag is in heel Nederland een traditie. Dit jaar sluit ook Heinenoord aan en wordt er een Koninklijke Knalfuif georganiseerd in de feesttent. De deejays Gebroeders Bever draaien dansplaten van de jaren 80,90 en 00 tot nu. Met disco, funk en pop krijgen ze de dansvloer gegarandeerd in beweging. Trek je disco-outfit uit de kast, zet je afro-pruik op en doe je dansschoenen aan. Op deze Knalfuif leef je je uit op bekende dansplaten vergezeld door een dik geluid en lichtshow.